Folosim cookies pentru a va oferi o experienta personalizata. Click aici pentru mai multe informatii despre cookies si modul lor de folosire.

Egypt 2023-2024

Bootstrap Image Preview

Vacanța în Egipt promite o experiență fascinantă, deoarece țara are o istorie și o cultură bogată, peisaje impresionante și monumente antice de neuitat. Egiptul oferă o varietate de destinații și activități pentru turiști de toate vârstele și preferințele.

Cairo

1. Novotel Cairo Airport Hotel 4* (Cairo) - preturi incepand de la 158 EUR / camera dubla

Tips & Tricks

* Biletul de avion dus-intors pe ruta Bucuresti-Cairo costa in jur de aproximativ 250-300 EUR, in functie de perioada aleasa pentru calatorie;

*Atracții istorice impresionante: Vizitați Piramidele de la Giza, una dintre cele mai mari minuni ale lumii antice și o destinație iconică în Cairo. Alături de piramide, veți găsi și faimoasa statuie a Marelui Sfinx.

* Explorați Muzeul Egiptean din Cairo, care găzduiește una dintre cele mai mari colecții de artefacte egiptene antice, inclusiv comori din mormintele faraonilor.

* Descoperiți diversitatea religioasă a orașului Cairo vizitând Biserica Suspinelor sau Moscheea Sultan Hassan, care reprezintă exemple impresionante de arhitectură religioasă.

* Experimentați atmosfera vibrantă a Cairo-ului explorând piețele locale, cum ar fi Khan El Khalili, unde puteți găsi obiecte de artizanat tradițional, mirodenii și suveniruri autentice.

* Bucurați-vă de o croazieră romantică pe fluviul Nil și admirați frumusețea peisajelor și a arhitecturii de pe malurile râului.

* Încercați deliciile culinare ale Egiptului, cum ar fi falafel, hummus, tagine și alte mâncăruri tradiționale egiptene.

Luxor

1. Sofitel Winter Palace Luxor 5* - preturi incepand de la 270 EUR / camera dubla

Tips & Tricks

* Luxor găzduiește impresionantele situri arheologice din Egipt, inclusiv Valea Regilor, unde puteți explora mormintele faraonilor, și Valea Reginelor, unde sunt îngropați membrii familiei regale și nobilii;

* Templul Karnak unul dintre cele mai mari temple din lume, este un complex impresionant de clădiri sacre și aleei aleilor sfinte;

* Templul Luxor, situat chiar în centrul orașului, acest templu impresionant este o comoară arhitecturală și istorică;

* Colosseul Memnon, vizitați impresionantele statui ale faraonilor Amenhotep III și Ramses II în partea de vest a Luxorului.

* Gradina Luxor, această grădină frumoasă vă va oferi o pauză relaxantă de la explorarea siturilor arheologice;

* Descoperiți colecția de artefacte egiptene antice, obiecte de artizanat și statui impresionante in Muzeul Luxor.

Sharm El Cheikh

1. Novotel Sharm El Sheikh 5* - preturi incepand de la 78 EUR / camera dubla

2. Mövenpick Sharm El Sheikh 5*- preturi incepand de la 130 EUR / camera dubla

Tips & Tricks

* Hurghada este renumită pentru plajele sale cu nisip fin și apele cristaline ale Mării Roșii. Puteți petrece zile întregi pe plajă, să vă relaxați pe șezlonguri și să vă bucurați de soare. De asemenea, puteți practica diverse sporturi acvatice precum snorkeling, scufundări, windsurfing sau jet-skiing.

* Marea Roșie este faimoasă pentru biodiversitatea sa subacvatică. Dacă sunteți pasionați de snorkeling sau scufundări, veți fi uimit de splendoarea recifelor de corali și de varietatea impresionantă de viețuitoare marine.

* În timpul vacanței în Hurghada, puteți rezerva excursii cu barca pentru a explora insulele din apropiere, cum ar fi Insula Giftun sau Insula Mahmeya. Aceste excursii vă vor oferi oportunitatea de a admira peisajele spectaculoase și de a petrece timp în natură.

* Bucurați-vă de o experiență romantică și spectaculoasă participând la o croazieră la apusul soarelui pe Marea Roșie. Vă veți bucura de priveliști de neuitat în timp ce soarele coboară deasupra orizontului.

* Dacă sunteți în căutare de suveniruri sau de obiecte de artizanat, puteți explora piețele și bazarurile din Hurghada. Aici puteți găsi bijuterii, țesături, obiecte de decor și multe altele.

* Întâlnire cu delfinii - pentru o experiență cu adevărat specială, puteți opta pentru o excursie pentru a înota cu delfinii într-un parc acvatic sau în sălbăticie.

Cere o oferta