Top 10 Destinatii Exotice pentru O Evadare de Iarna


In sezonul rece, nu exist nimic mai revigorant decat o evadare catre o destinatie calda, unde soarele straluceste si aventurile se desfasoara sub cerul senin. In acest blog, va prezentam cele mai frumoase destinatii calde din lunile la plajele de vis la orasele istorice si exotice. Descoperiti locurile ideale pentru a va bucura de sarbatorile de iarna sau pentru a scapa de frigul si zapada sezonului rece. Fie ca sunteti in cautarea unei evadari romantice, a aventurilor sau a relaxarii totale, aceste destinatii sunt locurile perfecte pentru a va crea amintiri de neuitat in sezonul de iarna.

Egipt


Egiptul este o tara situata in nord-estul Africii si este oficial cunoscuta sub numele de Republica Araba Egipt. Capitala Egiptului este Cairo, iar limba oficiala este araba. Egiptul este cunoscut pentru istoria si cultura sa bogata, inclusiv piramidele, templele antice si vestigiile istorice remarcabile. 
Egiptul este cunoscut pentru resursele sale turistice, care includ piramidele, templele antice, siturile arheologice si stațiuni de pe Marea Roșie, are, de asemenea, o cultura bogata, cu o lunga traditie de arta, literatura, muzica si gastronomie. Muzica araba, dansul traditional, precum si gastronomia cu specialitati precum kebab, falafel si dulciuri precum baklava sunt aspecte importante ale culturii egiptene.






Zanzibar (Tanzania)



Zanzibar este o insula situata in Oceanul Indian, in apropierea coastei de est a Africii, si face parte din tara Tanzania. Zanzibar este o destinatie turistica populara datorita frumusetii sale naturale, inclusiv plaje cu nisip alb, recife de corali excelente pentru scufundari si snorkeling, precum si pentru istoria si cultura sa unice. Stone Town, partea veche a capitalei, este inclusa in Patrimoniul Mondial UNESCO si este renumita pentru arhitectura sa istorica, strazile inguste șsi atmosfera culturala distincta. 
Zanzibar are un climat tropical, cu temperaturi constante pe tot parcursul anului. Sezonul ploios este in lunile aprilie si mai, in timp ce sezonul uscat este in lunile Iunie pana in Octombrie. 






Dubai (Emiratele Arabe Unite)




Dubai este un oras si un emirat din Emiratele Arabe Unite (EAU) si este una dintre cele mai cunoscute destinatii din Orientul Mijlociu. Dubai este situat pe coasta de nord-est a Emiratelor Arabe Unite, in regiunea Golfului Persic. Orasul se intinde pe malul marii si include o serie de insule artificiale. Dubai a devenit o destinatie turistica de top, atragand vizitatori din intreaga lume. 
Orasul ofera numeroase opțiuni de distractie, inclusiv centre comerciale de lux, parcuri de distractii, plaje frumoase, muzee si activitati sportive. Burj Al Arab, un hotel iconic in forma de vele, este unul dintre principalele puncte de atractie.





Thailanda


Thailanda, oficial Regatul Thailandei, este o tara situata in Asia de Sud-Est, cunoscuta pentru frumusetea sa naturala, cultura bogata, bucataria delicioasa si istoria sa fascinanta. Thailanda este o destinatie turistica extrem de populara, atragand vizitatori din intreaga lume datorita plajelor sale spectaculoase, templelor istorice, bucatariei delicioase si activitatilor diverse, cum ar fi scufundarile si trekkingul in jungla. 
Thailanda are o clima tropicala cu trei sezoane principale: sezonul rece si uscat (noiembrie-februarie), sezonul cald (martie-iunie) si sezonul ploios (iulie-octombrie).






Insulele Maldive



Maldive este o tara insulara situata in Oceanul Indian, la sud-vest de Sri Lanka si India. Este compusa din 26 de atoli, care cuprind aproximativ 1.200 de insule, dintre care aproximativ 200 sunt locuite. Maldive este renumita ca destinatie turistica pentru cei care cauta o evadare la plaja, o atmosfera romantica si aventuri subacvatice. Numeroase statiuni de lux ofera cazare in cabane pe piloti deasupra apei, oferind privelisti spectaculoase asupra oceanului. 
Datorita climatului sau tropical, Maldive este o destinatie ideala pentru cei care doresc sa se bucure de plaje cu nisip alb, ape limpezi si sporturi acvatice pe tot parcursul anului. Cu toate acestea, pentru cei care doresc sa evite ploile si sa se bucure de cea mai buna vreme, sezonul uscat, din noiembrie pana in martie, este cel mai recomandat moment pentru a vizita aceasta destinatie exotica. 





Indonezia



Indonezia, oficial Republica Indonezia, este o tara situata in Asia de Sud-Est si este una dintre cele mai mari tari din lume, atat in ceea ce priveste populatia, cat si suprafata teritoriala. Indonezia este o destinatie turistica populara, cunoscuta pentru frumusetea sa naturala, plajele cu nisip fin, sporturile acvatice, cultura sa bogata si istoria sa. Bali este una dintre cele mai celebre destinatii turistice din tara, dar Indonezia ofera o gama larga de experiente, de la explorarea templelor istorice si a vulcanilor pana la aventuri in jungla.
Indonezia are un climat tropical, cu temperaturi constante pe tot parcursul anului. Sezonul ploios sau musonul este de obicei in timpul verii, iar sezonul uscat are loc in timpul iernii.





Seychelles




Seychelles este un paradis pentru calatori in cautare de evadare intr-un mediu tropical si ofera o combinatie unica de frumusete naturala, diversitate culturala si eforturi de conservare in Oceanul Indian. Seychelles are un climat tropical, cu temperaturi ridicate pe tot parcursul anului. Experimenteaza doua sezoane principale: sezonul musonic de nord-vest (din noiembrie pana in martie) si sezonul vanturilor comerciale din sud-est (din mai pana in septembrie). 
Perioada dintre aceste sezoane este caracterizata de conditii de tranzitie. Seychelles este o destinatie turistica populara cunoscuta pentru resorturile de lux, sporturile nautice si activitatile bazate pe natura, cum ar fi drumetii, snorkeling-ul si scufundarile. Apele limpezi si recifurile de corali fac din Seychelles un loc excelent pentru explorari subacvatice.




Mexic



Mexic este o tara situata in America de Nord, limitata la nord de Statele Unite ale Americii, la est de Golful Mexic si Marea Caraibilor, la sud-est de Belize si Guatemala, si la vest si sud-vest de Oceanul Pacific. Este una dintre cele mai mari tari din lume din punct de vedere al populatiei si al teritoriului. Capitala Mexicului este Ciudad de Mexico (Mexico City), care este una dintre cele mai mari metropole din lume si centrul economic, cultural si politic al tarii.
Mexicul este o destinatie turistica populara, cu numeroase atractii, inclusiv plaje, situri arheologice precum Chichen Itza si Teotihuacan, orase coloniale istorice, precum Oaxaca si San Miguel de Allende, si o diversitate impresionanta de peisaje naturale.





Sri Lanka



Sri Lanka, oficial Republica Democratica Socialista Sri Lanka, este o tara insulara situata in Oceanul Indian, in apropierea sud-estului Indiei, si este cunoscuta pentru frumusetea sa naturala variata, inclusiv plaje cu nisip fin, lanturi muntoase, paduri tropicale si numeroase rezervatii naturale. Sri Lanka este o destinatie turistica populara, cunoscuta pentru plajele sale pitoresti, templele istorice, peisajele montane si flora si fauna diversificate. Parcul National Yala din Sri Lanka este renumit pentru safariuri, in timp ce regiunea culturala din centrul tarii gazduieste numeroase locuri UNESCO de patrimoniu mondial. 
Sri Lanka are o clima tropicala, cu doua sezoane principale. Sezonul ploios sau musonul de sud-vest dureaza din mai pana în septembrie, iar sezonul ploios de nord-est este intre decembrie si martie. Celelalte luni ale anului sunt, in general, perioade favorabile pentru calatorii.





Malaezia



Malaezia este o tara situata in Asia de Sud-Est, cunoscuta pentru diversitatea sa culturala si geografica, economia sa in dezvoltare rapida.  Malaezia este o destinatie turistica populara, cunoscuta pentru peisajele sale variate, inclusiv plaje, paduri tropicale, munti si insule pitoresti. Printre atractiile turistice se numara Kuala Lumpur, cu celebra sa Petronas Twin Towers, statiunile de pe insulele Langkawi si Penang, si parcurile nationale, cum ar fi Taman Negara si Gunung Mulu National Park. Malaezia are o clima tropicala umeda, cu temperaturi ridicate si umiditate pe tot parcursul anului. Sezonul ploios variaza in functie de regiune, dar in general este intre Noiembrie si Februarie. 




Descopera oferta Malaezia


SOURCE AND TAGS


Articole asemanatoare