Calatoreste Inteligent. Sfaturi Esentiale in Cumparare Biletelor de Avion




De la a suna un agent de turism pana la a face click pe site-ul unei companii aeriene, exista multe modalitati de a rezerva calatorii cu avionul. In cele ce urmeaza, vom incerca sa Ce trebuie sa stiti inainte de a zbura oriunde? 

 Modelul de afaceri al companilor aeriene a suferit o metamorfoza in ultimele doua decenii. Au trecut vremurile in care transportatorii aerieni castigau bani vanzand bilete pasagerilor. Acum isi obtin majoritatea profiturilor din programele de loialitate, in special vanzand mile si puncte catre companiile de carduri de credit. Companiile aeriene castiga, de asemenea, din ceea ce numesc taxe auxiliare, cum ar fi alocarea in avans a locurilor si taxele de schimbare a biletelor. 


 Cum ar trebui sa imi rezerv biletul de avion? 

Sunt mai multe modalitati de a achizitiona un bilet de avion, dupa cum urmeaza: 

 Folositi un agent de turism. De obicei, agentii de turism nu primesc comision pentru rezervarea biletelor de avion, in schimbi percep o taxa de serviciu. Pentru unele zboruri complexe cu mai multe escale sau cu mai multe linii aeriene, sau un bilet pentru intreaga lume, este cel mai bine sa fie lasate in grija unui profesionist in domeniu. De asemenea, agentii au acces la tarife cu ridicata pe care este posibil sa nu le gasiti online. 

Cumparati printr-o agentie de turism online sau un agregator. Agentiile online precum Galtour sau site-urile de agregare afiseaza cele mai multe tarife disponibile. Acest lucru va permite sa comparati rapid ruta cea mai convenabila si sa gasiti cel mai accesibil pret al biletului. In plus, daca ceva nu merge bine, puteti, sa sunati la agentia online pentru ajutor in orice, de la rerezervarea unui zbor pana la obtinerea unei rambursari. Agentiile online sunt instrumente excelente de cercetare, care va permit sa cautati cel mai mic tarif disponibil si apoi sa rezervati oriunde doriti. 

Rezervati direct. Companiile aeriene va vor vinde cu un bilet prin intermediul site-urilor lor web. Daca mergeti mai intai pe acea ruta, veti pierde capacitatea de a efectua o comparatie de preturi paralela cu o companie aeriana concurenta. 





 De unde stiu daca chiar am un bilet? 

Majoritatea biletelor de avion sunt cunoscute ca bilete electronice sau documente de calatorie care sunt stocate intr-o baza de date care poate fi preluata atunci cand este necesar. Deci, daca nu primiti o bucata de hartie, de unde stiti daca biletul este bun? Imediat dupa ce agentul dvs. de turism va trimite confirmarea, accesati site-ul web al companiei aeriene si verificati starea biletului dvs. electronic. Modul in care puteti face acest lucru este folosind referinta rezervarii care de regula este un cod ce contine sase litere sau numere - de exemplu, ENCS2U. De asemenea, retineti ca, daca ati rezervat prin intermediul unui site terta parte, site-ul respectiv ar putea avea un locator de inregistrare diferit. Un bilet electronic valid va aparea ca „emis” si va fi deschis pentru utilizare. Un bilet electronic bun va ramane deschis pentru utilizare pana cand va faceti check-in. Daca nu este, sunati-va agentul sau compania aeriana. 

 Ce se intampla daca compania mea aeriana este in faliment? 

Aceasta a fost o preocupare comuna pe perioada pandemiei, dar nu mai mult. Evitati sa rezervati zboruri la o companie aeriana care a depus o cerere de protectie in caz de faliment. Nu exista protectii federale semnificative pentru pasagerii companiilor aeriene. Daca compania aeriana intra in faliment, biletul tau va fi fara valoare. Daca incercati sa obtineti o rambursare de la o companie aeriana in faliment, calea cea mai rapida poate fi o cerere prin cardul de credit. In conformitate cu Legea de facturare a creditelor echitabile, aveti dreptul de a depune o  cerere rambursare pentru serviciile pentru care ati platit, dar nu au fost livrate, insa nu asteptati prea mult, aveti la dispozitie 60 de zile de la data achizitiei pentru a depune o cerere in acest sens. 

 Cand ar trebui sa-mi cumpar biletul de avion? 

Rezerva un bilet cand ai nevoie. Cercetarile sugereaza ca, daca iti cumperi biletul atunci cand o fac majoritatea oamenilor - intre o luna si patru luni inainte de a zbura, probabil ca veti gasi cel mai mic pret. Nu apasati butonul prea devreme sau prea tarziu, deoarece tarifele tind sa creasca, mai ales pe masura ce va apropiati de data plecarii. Unii vanatori ai biletelor de avion cu preturi mici sustin ca puteti achizitona bilete convenabile asteptand pana la o anumita zi si ora, cum ar fi de exemplu, Miercuri la ora 01:00 in fusul orar al companiei aeriene. Dar economiile sunt minime si cel mai probabil ca nu merita timpul tau. 

 Cum gasesc cel mai mic pret pentru un bilet de avion?

 Companiile aeriene folosesc algoritmi sofisticati pentru a calcula cererea pentru locurile lor. Aceste sisteme de management al randamentului inseamna ca pretul pe care îl cotati pentru un zbor poate sa nu fie cel mai mic. Este derivat din cererea pentru acel zbor pe baza mediilor istorice. In plus, daca nu apasati butonul „cumparati” acum, tariful poate disparea in cateva minute. Din pacate, repararea sistemului nu este atat de simpla pe cat pare. De exemplu, daca ati incercat vreodata sa cumparati un bilet si site-ul ti-a spus ca tariful era „indisponibil” (desi unul mai scump era), atunci probabil te-ai simtit ca victima unei momeli. Adevarul este ca probabil ati fost victima stocarii in cache - practica de a stoca date pe un site, astfel incat acestea sa poata fi recuperate rapid. Site-ul pur si simplu nu a reusit sa reimprospateze datele, asa ca atunci cand ati incercat sa cumparati biletul, a fost afisat ca fiind deja disparut. De asemenea, cel mai mic tarif anuntat sau un tarif special de vanzare ar putea sa nu fie disponibil in ziua dvs. de calatorie, mai ales daca este Vineri sau cu o zi inainte de o sarbatoare majora. 

 Inainte de a zbura, iata o lista de verificare esentiala. Daca ignorati aceste elemente de baza este posibil sa nu puteti zbura. 

Numele tau este scris corect? 
Datele sunt corecte? Sunt orele tale corecte? (AM sau PM) 
Aveti un numar de confirmare si/sau ati confirmat zborul cu agentul sau compania aeriana? 
Compania aeriana si agentul de turism au cele mai actualizate informatii de contact? 
Ati verificat de unde pleaca zborul dvs. si ce companie aeriana il opereaza? 









 Sfaturi pentru a obtine bilete de avion ieftine 


 Zboara in timpul zilelor lucratoare 

Optarea pentru a va lua zborul in timpul saptamanii lucratoare va poate ajuta sa economisi bani, deoarece preturile zborurilor pentru plecarile in timpul saptamanii, in special Marti si Miercuri, sunt mai ieftine. Acest lucru se datoreaza in principal faptului ca aceste zile sunt mai putin populare pentru a calatori. Ganditi-va la ora plecarii in ziua in care va rezervati zborul De asemenea, puteti obtine un zbor ieftin daca sunteti dispus sa zburati foarte devreme. Ar putea fi mai putin costisitor sa zbori la ora 6 dimineata decat la orele ulterioare, deoarece acel punct orar este mai putin popular. Singura problema cu care te-ai putea confrunta este sa ajungi la aeroport in timp util, asa ca trebuie sa te asiguri ca functioneaza transportul public pana la aeroport. 

 Ofertele de ultima ora nu sunt intotdeauna mai ieftine, asa ca rezervati mai devreme 

Nu va lasati pacaliti si sa va ganditi ca ofertele de ultima ora sunt neaparat o optiune mai ieftina pentru bilete de avion, deoarece aceste lucruri se intampla rareori. Este mult mai inteligent sa rezervati mai devreme, chiar si cu pana la un an inainte, daca acest lucru este posibil pentru zborul de care aveti nevoie. Biletele de avion au tendinta de a fi mai ieftine atunci cand sunt lansate pentru prima data - ceea ce este in mod normal cu aproximativ un an inainte de zbor - asa ca aruncati o privire online de indata ce zborurile dorite sunt disponibile. Acesta abordare este benefica mai ales in cazul in care intentionati sa calatoriti in timpul vacantelor scolare sau catre o destinatie in care are loc un eveniment celebru (concerte/festivaluri/evenimente sportive/etc.) Aceste preturi vor creste rapid, asa ca rezervati inaintea maselor. Costurile pentru zboruri pot scade in ultimele zile inainte de decolarea zborului, dar acest lucru se intampla destul de rar. Nu merita riscul de a astepta scaderea preturilor, in plus, riscati ca biletele sa se epuizeze inainte de a le rezerva pe ale dvs., mai ales daca este un zbor popular. 

 Cum sa obtineti bilete de avion ieftine-Zbor cu o conexiune 

Rezervarea unui zbor cu o conexiune este aproape intotdeauna o optiune mai ieftina, pentru zborurile pe distante mai lungi. Cel mai bun lucru de facut este sa debifati optiunea „doar zboruri directe” din motorul de cautare al site-ului dvs. de rezervare de zboruri si sa vedeti daca zborurile sunt mai ieftine. Cu toate acestea, exista un risc in aceasta metoda de a obtine bilete de avion ieftine. Daca unul dintre zborurile dvs. anterioare are intarziere, aceasta ar putea insemna ca pierdeti un zbor de legatura ulterioara. O alta optiune este sa cautati in functie de tara si nu de oras, deoarece zborurile de la aeroporturile principale sunt in mod normal mai scumpe. De asemenea, aeroporturile mai mici din apropiere sunt probabil cele care se specializeaza in zboruri la buget. 

 Atentie la costurile ascunse atunci cand rezervati bilete de avion ieftine 

Retineti ca biletele de avion ieftine cu companii aeriene low cost pot fi inselatoare. Foarte des pot exista costuri ascunse, asa ca verificati inainte de a cumpara: taxele aeriene, taxele pentru bagaje sau alegerea locurilor. Companiile aeriene pot adauga, de asemenea, asigurare de calatorie si alte functii in mod automat, fara a verifica daca o doriti mai intai. 

Fii flexibil cu datele tale de calatorie 

 Majoritatea dintre voi puteti vedea diverse site-uri web legate de calatorii care promit sa ofere reduceri si oferte exclusive in anumite zile, dar in realitate, acest lucru este fals. Asadar, pentru a va salva de aceaste capcane, va sugeram sa urmariti biletele de avion pentru intreaga luna cu diverse platforme de verificare a zborului.

Alegeti metode alternative 

 Cel mai bun truc pentru a obtine zboruri online la buget este sa aveti o minte deschisa si sa pastrati toate optiunile la indemana in timpul selectarii zborului. Asta inseamna ca trebuie doar sa creati diverse optiuni prin care puteti gasi aeroporturi alternative in loc sa cautati zboruri interne care pot fi costisitoare. Aceeasi practica poate fi aplicata si in cazul selectiei datei finale si tranzactiilor.



SOURCE AND TAGS