Folosim cookies pentru a va oferi o experienta personalizata. Click aici pentru mai multe informatii despre cookies si modul lor de folosire.

Circuit autocar VENETIA si ITALIA de NORD 2023


Descriere

Destinatie: Italia

Durata: 1 zi, fara cazare

Ljublijana - Padova - Venetia - Verona - Milano - Postojna - Budapesta
Servicii incluse:
- Transport cu autocar clasificat pentru curse internationale
- 5 cazari cu mic dejun in hotel 3* (ca exceptie 2*)
- Ghid insotitor din partea agentiei pe traseu
- Deplasare pentru vizite la: Ljublijana, Padova, Venetia, Verona, Pestera Postojna, Budapesta
*Deplasare cu vaporas privat spre Piata San Marco, Venetia (se achita la inscriere 12+18 €)

Servicii neincluse:
- Asigurare medicala si storno (cu extensie COVID)
- Vizitele optionale, ghizii locali si intrarile la obiectivele turistice
- Locuri preferentiale autocar (primele 3 banchete)
- Taxa de oras pentru fiecare cazare unde aceasta este solicitata
- Bacsis/tips - echipaj (obligatoriu 1€/zi/turist), inclusiv copiii peste 6 ani



Program detaliat

 

Ziua 1. BUCURESTI - SIBIU - ARAD - BUDAPESTA (cca. 845 km)

Plecare din Bucuresti, la ora 6.00 din parcarea de la Academia Militara (Universitatea de Aparare Carol I - acces dinspre statia de Metrou Eroilor), spre Budapesta. Optional croaziera pe Dunare la Budapesta (45 €, cu cina bufet suedez), pentru a admira principalele obiective ale capitalei Ungariei: Parlamentul, Podul cu Lanturi, Bastionul Pescarilor, Basilica Sf. Matyas, Palatul Regal, Stanca Gellert. Cazare la Budapesta, la hotel Expo Congress/ ibis Styles/ similar.

 

Ziua 2. BUDAPESTA - LJUBLJANA - PADOVA (cca. 725 km)

Servim micul dejun, apoi vizitam Ljublijana intr-un tur ce cuprinde Piata Congresului, Biserica Franciscana, Podul Triplu, Primaria, Catedrala, Podul Dragonului. Traseul continua spre Italia, pentru cazare in zona Padova, la hotel Park Venezia/ hotel Villa Alighieri/similar.

 

Ziua 3. PADOVA - VENETIA (cca. 90 km)

Asteapta-te la o zi plina de romantism. Dupa micul dejun, vizitam Basilica Sf. Anton din Padova, renumit centru de pelerinaj, care pastreaza moastele sfantului. Deplasare cu autocarul in Tronchetto, de unde ne imbarcam contra cost (se achita la inscriere 12+18 €) in vaporas privat si navigand pe canal Giudecca sosim in Piata San Marco, apreciat de Napoleon drept cel mai elegant salon al Europei. Admiram Palatul Dogilor continand capodopere ale lui Tintoretto, Veronese, Titian, Tiepolo, Pisanello, Carapaccio, Bellini, apoi Basilica San Marco, renumita prin mozaicurile sale aurite de inspiratie bizantina, si Campanilla, inalta de aproape 100 m. Timp liber pentru plimbare spre Podul Rialto si cautarea de suvenire pentru cei dragi de acasa, printre multitudinea de magazine si tarabe cu artizani de la baza podului. Turistii care doresc, pot merge insotiti de ghid spre Panteonul Venetiei, splendida Basilica San Giovanni e Paolo, apoi contra cost (biletele pentru vaporasul de Murano dus-intors nu sunt incluse in pret), de la Fondamente Nove, imbarcare spre insula Murano, faimoasa pentru arta prelucrarii sticlei, aici obtinandu-se de sute de ani cel mai renumit cristal din lume. Intoarcere pentru cazare in acelasi hotel din zona Padova.

 

Ziua 4. PADOVA - VERONA - MILANO (cca. 90 + 395 km)

Astazi, dupa micul dejun, te asteapta un frumos tur pietonal al Veronei: Arenele Romane, amfiteatrul roman excelent conservat, faimos pentru spectacolele si concertele de opera, Casa si balconul Julietei, Piata del'Erbe, Palatul si Mormintele Scaglierilor. Pentru cei care au mai vizitat Verona, recomandam deplasare individuala la Castelvecchio si Ponte dei Scaglieri, si la Basilica San Zeno Magiore, construita in sec. IX de Pepin, descendentul lui Charlemagne. Timp liber la dispozitie in Verona, sau excursie optionala (25 €) la Milano, capitala Lombardiei si totodata “capitala modei” care se impune prin monumentele sale: Castelul Sforzesco, construit in sec. XV, Domul - cea mai mare catedrala gotica din lume, cu fatada sa impunatoare de marmura alba, Galeriile Vittorio Emanuele - cea mai veche galerie comerciala si Opera Scala- unul din cele mai prestigioase teatre lirice ale lumii. Intoarcere pentru cazare la acelasi hotel in zona Padova.

 

Ziua 5. PADOVA - Pestera POSTOJNA - BUDAPESTA (cca. 740 km)

Mic dejun. Traversam in Slovenia, pentru a vizita pestera Postojna, impresionanta prin dimensiunile sale (ne vom deplasa aproape 4 km cu un trenulet electric), dar si prin bogatia de stalactite si stalagmite. Deplasare spre Budapesta pentru cazare, la hotel Expo Congress/ ibis Styles/ similar. Pentru a marca cum se cuvine finalul unei excursii reusite, va propunem optional (45 €) o seara ungureasca plina de savoare, cu muzica folclorica si cina traditionala.

 

Ziua 6. BUDAPESTA - ARAD - SIBIU - BUCURESTI (cca. 845 km)

Mic dejun. Pornim spre Romania. Sosim la Bucuresti dupa ora 23:30, in functie de trafic si de durata formalitatilor din frontiera.

 

Partaj

 

PARTAJ GARANTAT: turistii care rezerva tipul de camera “partaj garantat” nu vor fi nevoiti sa achite suplimentul de camera single in cazul in care agentia nu reuseste sa completeze partajul.

PARTAJ NEGARANTAT: turistii care rezerva tipul de camera “partaj negarantat” vor fi nevoiti sa achite suplimentul de camera single in cazul in care agentia nu reuseste sa completeze partajul. Turistii vor fi informati in scris cu maxim 3 zile inainte de plecare.

Eventuale neintelegeri intre solicitantii de partaj, nu sunt imputabile agentiei. Decizia de a renunta la partaj si a opta pentru camera single, se face in baza achitarii suplimentului de camera single de catre ambele persoane.

 

 

OFERTE & REDUCERI:

 

REDUCERE de pana la MAXIM 15% prin CUMULAREA urmatoarelor:

ULTRA FIRST MINUTE -10%, valabil pana la 28.02.2023, cu achitarea unui avans de 30% la inscriere si diferenta de plata cu 30 zile inainte de plecare.

FIRST MINUTE -5%, valabil pana la 30.04.2023, cu achitarea unui avans de 30% la inscriere si diferenta de plata cu 30 zile inainte de plecare.

CLIENT FIDEL -5% REDUCERE pentru turistii care au mai achizitionat programe turistice de la agentia tour operatoare, atat direct, cat si prin intermediul agentiilor partenere a acesteia.

REDUCERE -5% pentru ULTIMA BANCHETA din autocar (in limita locurilor disponibile). Reducerea se aplica doar daca locurile sunt solicitate in mod expres la momentul rezervarii. In cazul in care bancheta este ocupata de ultimii turisti inscrisi, tariful va fi cel standard.

REDUCERE DE GRUP: la 6 pers= 3%, la 8 pers= 4%, la 10 pers. platitoare, a 11-a GRATUIT.

*REDUCERILE sunt oferite in limita locurilor disponibile iar agentia poate modifica perioadele de aplicare a ofertelor!

In situatia in care programul se poate organiza, respectand restrictiile de calatorie impuse de tara de destinatie, in caz de retragere/renuntare, se aplica penalizari de 100% din valoarea avansului achitat conform pragurilor de mai sus.

 

SAFE PRICE (Tarif Standard) - 40% avans la inscriere, diferenta de plata cu pana la 14 zile inainte de plecare.

In situatia in care programul se poate organiza, respectand restrictiile de calatorie impuse de tara de destinatie, in caz de retragere/renuntare, se aplica pragurile de penalizare conform contractului, respectiv:

a) 25 €/persoana - taxa de serviciu, dupa primirea confirmarii serviciilor comandate (cu pana la 60 de zile inainte de plecare/intrare)

b) 25 % din contravaloarea pachetului de servicii turistice pentru anulare in intervalul 59-30 zile inainte de plecare/intrare.

c) 50 % din contravaloarea pachetului de servicii turistice pentru anulare in intervalul 29-16 zile inainte de plecare/intrare.

d) 100 % din contravaloarea pachetului de servicii turistice pentru anulare in intervalul 15-0 zile inainte de plecare/intrare.

In situatia in care masurile luate de catre autoritati impun restrictii de calatorie care fac imposibila executarea pachetului de servicii de calatorie de catre agentia organizatoare, turistul va beneficia de rambursarea integrala a avansului achitat, doar cu achitarea taxei de serviciu in cuantum de 25 €/persoana (care va fi scazuta din avansul achitat). Insa, in situatia in care turistul solicita reprogramarea calatoriei la o data ulterioara, nu se percepe taxa de serviciu.

 

Grup minim 40 pers. In cazul nerealizarii grupului minim se va anula circuitul, cu posibilitatea inscrierii pe un program similar.

In cazul unui grup mai mic de 40 pers., se va achita un supliment de neintrunire grup minim, dupa cum urmeaza: pentru un grup intre 25-29 persoane = 55 /pers; iar pentru un grup intre 30-39 persoane = 30 /pers.

Agentia organizatoare isi rezerva dreptul de a anula programul daca nu se vor inscrie minim 25 persoane, iar turistii vor fi instiintati nu mai tarziu de 7 de zile calendaristice inainte de inceperea executarii pachetului.

  • Excursiile optionale se organizeaza pentru un numar minim de 25 de persoane. In cazul neintrunirii grupului minim, excursia optionala va fi anulata sau recalculata in functie de numarul de participanti.

  • Tarifele mentionate in programul detaliat pentru vizitele optionale sunt informative si pot suporta modificari, in functie de partenerii locali/economia tarii sau alte detalii neprevazute.

  • Inscrierea la anumite excursii optionale, in timpul circuitului, se face in functie de marimea grupului si al locurilor disponibile in autocar.

  • Pentru obiectivele turistice unde este nevoie de rezervare in prealabil, agentia va percepe o taxa de rezervare.

  • Ghidul poate modifica ordinea de vizitare a obiectivelor turistice, respectand vizitarea tuturor obiectivelor din program.

  • Pentru explicatiile in obiectivele turistice, grupul va putea apela la serviciile ghizilor locali.

  • Turistii care solicita locuri pe primele 3 banchete din autocar, vor achita un supliment de 5% din tarif de loc in camera dubla (tarif standard, fara reduceri).

 

Destinatie: Italia

Durata: 1 zi, fara cazare

Ljublijana - Padova - Venetia - Verona - Milano - Postojna - Budapesta
Servicii incluse:
- Transport cu autocar clasificat pentru curse internationale
- 5 cazari cu mic dejun in hotel 3* (ca exceptie 2*)
- Ghid insotitor din partea agentiei pe traseu
- Deplasare pentru vizite la: Ljublijana, Padova, Venetia, Verona, Pestera Postojna, Budapesta
*Deplasare cu vaporas privat spre Piata San Marco, Venetia (se achita la inscriere 12+18 €)

Servicii neincluse:
- Asigurare medicala si storno (cu extensie COVID)
- Vizitele optionale, ghizii locali si intrarile la obiectivele turistice
- Locuri preferentiale autocar (primele 3 banchete)
- Taxa de oras pentru fiecare cazare unde aceasta este solicitata
- Bacsis/tips - echipaj (obligatoriu 1€/zi/turist), inclusiv copiii peste 6 ani



Program detaliat

 

Ziua 1. BUCURESTI - SIBIU - ARAD - BUDAPESTA (cca. 845 km)

Plecare din Bucuresti, la ora 6.00 din parcarea de la Academia Militara (Universitatea de Aparare Carol I - acces dinspre statia de Metrou Eroilor), spre Budapesta. Optional croaziera pe Dunare la Budapesta (45 €, cu cina bufet suedez), pentru a admira principalele obiective ale capitalei Ungariei: Parlamentul, Podul cu Lanturi, Bastionul Pescarilor, Basilica Sf. Matyas, Palatul Regal, Stanca Gellert. Cazare la Budapesta, la hotel Expo Congress/ ibis Styles/ similar.

 

Ziua 2. BUDAPESTA - LJUBLJANA - PADOVA (cca. 725 km)

Servim micul dejun, apoi vizitam Ljublijana intr-un tur ce cuprinde Piata Congresului, Biserica Franciscana, Podul Triplu, Primaria, Catedrala, Podul Dragonului. Traseul continua spre Italia, pentru cazare in zona Padova, la hotel Park Venezia/ hotel Villa Alighieri/similar.

 

Ziua 3. PADOVA - VENETIA (cca. 90 km)

Asteapta-te la o zi plina de romantism. Dupa micul dejun, vizitam Basilica Sf. Anton din Padova, renumit centru de pelerinaj, care pastreaza moastele sfantului. Deplasare cu autocarul in Tronchetto, de unde ne imbarcam contra cost (se achita la inscriere 12+18 €) in vaporas privat si navigand pe canal Giudecca sosim in Piata San Marco, apreciat de Napoleon drept cel mai elegant salon al Europei. Admiram Palatul Dogilor continand capodopere ale lui Tintoretto, Veronese, Titian, Tiepolo, Pisanello, Carapaccio, Bellini, apoi Basilica San Marco, renumita prin mozaicurile sale aurite de inspiratie bizantina, si Campanilla, inalta de aproape 100 m. Timp liber pentru plimbare spre Podul Rialto si cautarea de suvenire pentru cei dragi de acasa, printre multitudinea de magazine si tarabe cu artizani de la baza podului. Turistii care doresc, pot merge insotiti de ghid spre Panteonul Venetiei, splendida Basilica San Giovanni e Paolo, apoi contra cost (biletele pentru vaporasul de Murano dus-intors nu sunt incluse in pret), de la Fondamente Nove, imbarcare spre insula Murano, faimoasa pentru arta prelucrarii sticlei, aici obtinandu-se de sute de ani cel mai renumit cristal din lume. Intoarcere pentru cazare in acelasi hotel din zona Padova.

 

Ziua 4. PADOVA - VERONA - MILANO (cca. 90 + 395 km)

Astazi, dupa micul dejun, te asteapta un frumos tur pietonal al Veronei: Arenele Romane, amfiteatrul roman excelent conservat, faimos pentru spectacolele si concertele de opera, Casa si balconul Julietei, Piata del'Erbe, Palatul si Mormintele Scaglierilor. Pentru cei care au mai vizitat Verona, recomandam deplasare individuala la Castelvecchio si Ponte dei Scaglieri, si la Basilica San Zeno Magiore, construita in sec. IX de Pepin, descendentul lui Charlemagne. Timp liber la dispozitie in Verona, sau excursie optionala (25 €) la Milano, capitala Lombardiei si totodata “capitala modei” care se impune prin monumentele sale: Castelul Sforzesco, construit in sec. XV, Domul - cea mai mare catedrala gotica din lume, cu fatada sa impunatoare de marmura alba, Galeriile Vittorio Emanuele - cea mai veche galerie comerciala si Opera Scala- unul din cele mai prestigioase teatre lirice ale lumii. Intoarcere pentru cazare la acelasi hotel in zona Padova.

 

Ziua 5. PADOVA - Pestera POSTOJNA - BUDAPESTA (cca. 740 km)

Mic dejun. Traversam in Slovenia, pentru a vizita pestera Postojna, impresionanta prin dimensiunile sale (ne vom deplasa aproape 4 km cu un trenulet electric), dar si prin bogatia de stalactite si stalagmite. Deplasare spre Budapesta pentru cazare, la hotel Expo Congress/ ibis Styles/ similar. Pentru a marca cum se cuvine finalul unei excursii reusite, va propunem optional (45 €) o seara ungureasca plina de savoare, cu muzica folclorica si cina traditionala.

 

Ziua 6. BUDAPESTA - ARAD - SIBIU - BUCURESTI (cca. 845 km)

Mic dejun. Pornim spre Romania. Sosim la Bucuresti dupa ora 23:30, in functie de trafic si de durata formalitatilor din frontiera.

 

Partaj

 

PARTAJ GARANTAT: turistii care rezerva tipul de camera “partaj garantat” nu vor fi nevoiti sa achite suplimentul de camera single in cazul in care agentia nu reuseste sa completeze partajul.

PARTAJ NEGARANTAT: turistii care rezerva tipul de camera “partaj negarantat” vor fi nevoiti sa achite suplimentul de camera single in cazul in care agentia nu reuseste sa completeze partajul. Turistii vor fi informati in scris cu maxim 3 zile inainte de plecare.

Eventuale neintelegeri intre solicitantii de partaj, nu sunt imputabile agentiei. Decizia de a renunta la partaj si a opta pentru camera single, se face in baza achitarii suplimentului de camera single de catre ambele persoane.

 

 

OFERTE & REDUCERI:

 

REDUCERE de pana la MAXIM 15% prin CUMULAREA urmatoarelor:

ULTRA FIRST MINUTE -10%, valabil pana la 28.02.2023, cu achitarea unui avans de 30% la inscriere si diferenta de plata cu 30 zile inainte de plecare.

FIRST MINUTE -5%, valabil pana la 30.04.2023, cu achitarea unui avans de 30% la inscriere si diferenta de plata cu 30 zile inainte de plecare.

CLIENT FIDEL -5% REDUCERE pentru turistii care au mai achizitionat programe turistice de la agentia tour operatoare, atat direct, cat si prin intermediul agentiilor partenere a acesteia.

REDUCERE -5% pentru ULTIMA BANCHETA din autocar (in limita locurilor disponibile). Reducerea se aplica doar daca locurile sunt solicitate in mod expres la momentul rezervarii. In cazul in care bancheta este ocupata de ultimii turisti inscrisi, tariful va fi cel standard.

REDUCERE DE GRUP: la 6 pers= 3%, la 8 pers= 4%, la 10 pers. platitoare, a 11-a GRATUIT.

*REDUCERILE sunt oferite in limita locurilor disponibile iar agentia poate modifica perioadele de aplicare a ofertelor!

In situatia in care programul se poate organiza, respectand restrictiile de calatorie impuse de tara de destinatie, in caz de retragere/renuntare, se aplica penalizari de 100% din valoarea avansului achitat conform pragurilor de mai sus.

 

SAFE PRICE (Tarif Standard) - 40% avans la inscriere, diferenta de plata cu pana la 14 zile inainte de plecare.

In situatia in care programul se poate organiza, respectand restrictiile de calatorie impuse de tara de destinatie, in caz de retragere/renuntare, se aplica pragurile de penalizare conform contractului, respectiv:

a) 25 €/persoana - taxa de serviciu, dupa primirea confirmarii serviciilor comandate (cu pana la 60 de zile inainte de plecare/intrare)

b) 25 % din contravaloarea pachetului de servicii turistice pentru anulare in intervalul 59-30 zile inainte de plecare/intrare.

c) 50 % din contravaloarea pachetului de servicii turistice pentru anulare in intervalul 29-16 zile inainte de plecare/intrare.

d) 100 % din contravaloarea pachetului de servicii turistice pentru anulare in intervalul 15-0 zile inainte de plecare/intrare.

In situatia in care masurile luate de catre autoritati impun restrictii de calatorie care fac imposibila executarea pachetului de servicii de calatorie de catre agentia organizatoare, turistul va beneficia de rambursarea integrala a avansului achitat, doar cu achitarea taxei de serviciu in cuantum de 25 €/persoana (care va fi scazuta din avansul achitat). Insa, in situatia in care turistul solicita reprogramarea calatoriei la o data ulterioara, nu se percepe taxa de serviciu.

 

Grup minim 40 pers. In cazul nerealizarii grupului minim se va anula circuitul, cu posibilitatea inscrierii pe un program similar.

In cazul unui grup mai mic de 40 pers., se va achita un supliment de neintrunire grup minim, dupa cum urmeaza: pentru un grup intre 25-29 persoane = 55 /pers; iar pentru un grup intre 30-39 persoane = 30 /pers.

Agentia organizatoare isi rezerva dreptul de a anula programul daca nu se vor inscrie minim 25 persoane, iar turistii vor fi instiintati nu mai tarziu de 7 de zile calendaristice inainte de inceperea executarii pachetului.

  • Excursiile optionale se organizeaza pentru un numar minim de 25 de persoane. In cazul neintrunirii grupului minim, excursia optionala va fi anulata sau recalculata in functie de numarul de participanti.

  • Tarifele mentionate in programul detaliat pentru vizitele optionale sunt informative si pot suporta modificari, in functie de partenerii locali/economia tarii sau alte detalii neprevazute.

  • Inscrierea la anumite excursii optionale, in timpul circuitului, se face in functie de marimea grupului si al locurilor disponibile in autocar.

  • Pentru obiectivele turistice unde este nevoie de rezervare in prealabil, agentia va percepe o taxa de rezervare.

  • Ghidul poate modifica ordinea de vizitare a obiectivelor turistice, respectand vizitarea tuturor obiectivelor din program.

  • Pentru explicatiile in obiectivele turistice, grupul va putea apela la serviciile ghizilor locali.

  • Turistii care solicita locuri pe primele 3 banchete din autocar, vor achita un supliment de 5% din tarif de loc in camera dubla (tarif standard, fara reduceri).